Är det sant att handdesinfektionsmedel hjälper mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Det är obehagligt att sprida smitta. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Bakteriedödande tvål är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

rengöringsspray

Köp inte hem flera liter handsprit. sterilisering Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Särskilt om du använder sprit ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Bra ytdesinfektion är också viktigt

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Handtag kan för smittan vidare. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Då vet du att du är skyddad. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Använd sprayen på varor som du använder.