Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Handspriten tog slut överallt. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Sikta på att bruka en bra handtvätt istället. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

sterilisering

Dels är det smart att investera i en antibakteriell tvål som kommer att ta död på smitta. En antiseptisk tvål måste inte innehålla alkohol som kan ha skadlig effekt. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Tvätta händerna i minst 20 sekunder. Skölj sedan händerna.

Tvätta händerna flera gånger samma dag. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Det gör att man inte glömmer.

Så kan viruset nå dina händer!

Oftast tänker man ju inte på det. desinfektion spray Du måste tänka utanför handtvål boxen.

Du kan också använda bakteriedödande medel på ytor som du ofta tar i. Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Dra ditt strå till stacken

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Köp därför hem både spray och tvål. Hemma och på jobbet.