Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Så vet du att det är influensa. Många i Sverige har haft influensasmitta tidigare. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Vissa virus kan göra att vi mår illa och att vi spyr.

smittstopp

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Symtomen är olika beroende av smitta. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Undvik att drabbas av smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha information om hur du stärker ditt immunförsvar så kan du läsa mer via Dr Annika Dahlqvists sajter.

Ett virusskydd måste sättas in i tid. Känner du influensa symtom så kan du ha smittats av coronaviruset. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Hur kan du lyckas med detta? Så lätt är det. Köp inte handspriten. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Tänk handtvätt istället

En antibakteriell handtvål löser det mesta. Faktum är att handtvätt är en mycket effektiv form av handdesinfektion. Handsprit kanske inte fungerar alls.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Bruka mycket tvål och ofta. Spola händerna därefter. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Gå inte på det. Viruset måste dö. Vissa virus sprids genom luften. Rena händer är bra men inte allt.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. ytdesinfektion Du måste prova någonting annat mot influensa symtom. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Om någon har influensa symtom så ska du inte gå nära dem. Ingen kan slippa undan reglerna. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. En antibakteriell spray kommer åt där du annars kanske inte hade gjort rent.

Du kan använda sprayen för att undvika smitta. Det är viktigt att du fyller på med nya produkter så att lagret alltid är fullt.