Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Handsprit på apoteket är inte nödvändigtvis det bästa valet

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. Det är väl känt att desinfektionssprit inte fungerar mot vanliga virus.

handtvätt

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Många upplever handsprit som obehaglig efter en tid.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Genom att köpa en alkoholfri bakteriedödande desinfektion vet du att den är skonsam mot dig. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Alla som du bor med måste ha rena händer

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Då gäller det att vidta åtgärder. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Försök att byta kläder så ofta det går. Ta inte ytterkläderna med in. De har inte smittan. Om du vet att kläderna har exponerats så kan du spraya bakteriedödande spray på dem.

Sprayen är säker att använda på livsmedel. På så vis dödar du virus. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Alla ytor måste vara rena. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Hushållets alla medlemmar måste hålla samma rutiner. Tvål ska finnas överallt där du tvättar dig. Tänk inte bara på badrummet. Ett kök måste ha en bra tvål. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.