Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Är du en av dem som måste jobba mitt under brinnande coronavirus? Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Du måste vara riskmedveten och känna till vad som fungerar och inte fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

handtvål

Det är en myt. Därför tog alla handsprit slut. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Ingen alkohol behövs. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Det är vanligt att handspriten torkar ut din hy. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Dina händer kan bli mycket torra. Det löser upp fettet i porerna. Då kan du få sår och hudproblem. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp handtvål, är mycket viktig oavsett om du vill undvika smitta av Corona eller något annat.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Det är på liv och död just nu.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. handtvål Om alla hjälps åt så kan vi klara av det.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Men det finns mycket mer än så att tänka på eftersom viruset kan finnas på ytor omkring dig. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Om du gör det till en rutin tänker du inte på att du gör det. Spraya den bakteriedödande sprayen på toaletten eller på handtag.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. Bakterier och virus bara försvinner. Medlet tar bort allt coronavirus.