Vilka produkter fungerar mot coronavirus?

Än finns inget vaccin mot corona men det kan finnas andra produkter mot coronavirus. Pandemin kan lösas på flera sätt. En god handhygien är viktigt.

Vet du hur du ska tvätta händerna på bästa sätt?

Vi måste bli bättre på att tvätta händerna om vi ska lösa krisen med coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Den typen av tvål måste verka ett tag.

Applicera både antibakteriell tvål och spray. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Därefter sköljer du av händerna med vanligt vatten. Den bakteriedödande tvålen ersätter handspriten.

Plocka fram rena handdukar och använd dem. Under en pandemi kan det vara klokt att använda engångsservetter för att torka händerna även hemma. Använd det som känns rätt för dig.

Om du har otur så kan coronavirus finnas på jobbet

Rengör mer än bara händerna. Ibland kan du ju ta i skitiga handtag, då måste du tvätta dig igen. Om man samlas kring badrummen kan det vara extra aktuellt.

Nu vet man att coronavirus överlever i flera timmar och kanske dagar. Man måste hålla smittan borta längre. Med en antibakteriell spray för ytdesinfektion kan du ta hand om alla ytor som du kommer i kontakt med. Det här är smidigt och mycket enkelt.

handsprit

På så sätt håller du ytorna rena. Det går bra att använda en säker spray som är bakteriedödande på allt från frukt till mjölkpaket. Handsprit är inte bättre produkter mot coronavirus.

Tänk på immunförsvaret

Många har börjat att äta C-vitamin. Man kan köpa det i pulverform också.
Något gram om dagen räcker. Medlet börjar dock verka tidigare. Vissa säger helt andra mått.

Sverige får inte längre sälja kolloidalt silver som kosttillskott, men det problemet har man inte i USA. smittstopp Man vet inte om det fungerar. Dr Annika Dahlkvist är en känd debattör i ämnet.
Här är tipset att spraya kolloidalt silver på alla grönsaker och all frukt man köper, och låta självtorka. Alla virus dör då. IONplus säljer som smör.

Anders Tegnell uppträder i TV och berättar ständigt hur bra allting är och ger goda råd och framstår som en superexpert. Snart kan ingen följa de rekommendationer som utfärdas. Man ska hosta i armhålan.
Coronaviruset kan leva upp till 3 dygn på ytor, där det hamnar när man stöter mot något. Det så Anders Tegnell för 10 år sedan. Bruka ditt förnuft. Gör det som fungerar för dig. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Är ansiktsmasker vägen framåt?

Många rekommenderar handskar som produkter mot coronavirus. Handskarna är bra att ha och dessa kan du till exempel använda då du går och handlar. Det är viktigt att de är täta mot virus. Försöka att inte röra vid dig när du har handskar på. Så kan coronavirus komma in i kroppen.

Ansiktsmasker kan också vara bra men bara om de är professionella av klass 3. Det skydd som man kan köpa i handeln skyddar inte mot coronavirus. Det betyder att du lika gärna kan vira en scarf runt ansiktet eller helt låta bli.

Ett tips är att tänka mer på vad du gör med dina händer. Det räcker långt med vanliga handskar. Så länge som du tvättar händerna.